STAVRO FILMPRODUKTION

Vi berör dig

Filmklippning

På Stavro är filmklippningen hjärtat i filmhantverket. Ett råmaterial förvandlas till något som kan beröra oss på djupet.


Genom att med känsla kombinera bilder, musik, dialog kan klippningen förvandla något till synes betydelselöst eller spretigt till något meningsfullt och känslomässigt som kan påverka vårt inre som bara stor konst kan.


I allt som lämnar Stavros klippbord är det publiken som står i första rummet. Upplevelsen i biosalongen, i TV-soffan eller med telefonen på en resa. 25 bilder per sekund som kommer påverka ditt liv till det bättre. Väldigt mycket av det vi gör kommer från dina skattepengar. Vi har därför ett ansvar och vi tar det på största allvar.EGNA PRODUKTIONER

Huvudklippare Johan Löfstedt har förutom sina egna filmer klippt en handfull framgångsrika dokumentärer där hans bror Nils Petter Löfstedt står för regi och foto. Bland annat guldbaggenominerade Himlens mörkrum, starka På Hvitfeldtska bodde vi och senast viktiga och hyllade Det omätbara.


I KLIPPBORDET

I klippbordet just nu ligger 360 Bitar en hybridfilm av Johannes stjärne Nilsson, Graceland av Tova Mozard, I Love Russ av Tova Mozard, You die when you are young av Pontus Hjortén samt vår egna efterlängtade Himlens mörkrum 2.

EXTERNA PROJEKT


Otaliga externa projekt har också klippts på Stavro med Johan vid rodret. Inertia variations, Vi är barn av vår tid - filmen om Nationalteatern, Välkommen hem Laleh, Golden Age, End of Quiet, Stay Real, Ingela Lind - konst på liv och död.

Sedan 2023 arbetar även klippassistent Anton Bennarsten på Stavro Filmproduktion. Under 2024 gör filmstudent Linus Staf sin praktik på Stavro.PÅ SVT PLAY JUST NU


- vår gemensamma fria television

Produktioner klippta på Stavro Filmproduktion av Johan Löfstedt